Kaštanový med Miele di Castagno | Itálie
Prémiový kaštanový med z italského San Zeno di Montagna. Vyhlášená místní specialita. ✓
- Překvapivá vůně – cítit v ní lze kaštany i bylinky.
- Unikátní chuť – není tak sladký, na konci jsou hořké tóny.
- Krásná tmavá barva – díky přírodním barvivům a minerálům.
Detailní popis produktu
Poklad z kaštanového háje
V More Than Honey milujeme skvělé medy. A jedním z nich je kaštanový med z Itálie. Stromy plodící jedlé kaštany, které se rozprostírají na svazích kolem jezera Garda, slouží k výrobě tradičních specialit, jako jsou piva, mouky a také tento unikátní med.
Seznámili jsme se s místním včelařem (na společné fotce 4. zleva) z městečka San Zeno di Montagna, nahlédli do starobylého kaštanového háje a ochutnali plody jeho práce. Závěr byl jasný – v našem sortimentu nesmí chybět kaštanový med. A co je na něm tak zvláštního?
Med zajímavé chuti i vůně
Kaštanový med je specifický svou vůní, chutí i barvou.
- Voní po kaštanových květech, zralých kaštanech, oříšcích i bylinkách.
- Je méně sladký než běžný med. Má lehce nahořklý dozvuk.
- V chuti se ale projevuje i jemnější květinový profil, který vyvažuje jeho zemitost.
- Oproti běžným květovým medům je dost výrazný a zemitý.
- Trochu se dá přirovnat k červenému vínu – obsahuje taniny, které mu dodávají hořkost a temnější barvu.
Proč si ho zamilujete
Kaštanový med určitě doporučujeme vyzkoušet, pokud hledáte unikátní mlsací zážitek a nebojíte se zajímavých chutí. Využít ho můžete mnoha způsoby.
- Skvěle pasuje k tvrdým sýrům a oříškům. Ideální na večerní mlsání.
- Omáčkám a marinádám dodá exotickou příchuť a lehkou sladkost.
- Nebo si ho můžete zkusit namazat na chleba s máslem a posypat oříšky. Luxus!
- Používá se i jako sladidlo do kávy, protože nemění její chuťový profil.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Prémiové medy z Evropy |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnost: | 0.5 kg |
Velikost balení: | 500 g |
Země původu: | Itálie |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.